Hylkema Podologie Podotherapie & Zorgschoenspecialist


HOME
Productiewijze steunzolen en podotherapeutische zolen


Podologisch onderzoek

Om het juiste behandelplan op te kunnen stellen wordt er gestart met een uitgebreid podologisch onderzoek. Het onderzoek bestaat o.a. uit:

• een anamnese,

• een voetscan,

• een ganganalyse,

• een voetonderzoek,

• een podogram/blauwdruk.

Indien nodig wordt er ook een knie/rug/heuponderzoek gedaan en een schoeninspectie uitgevoerd.

Als na het onderzoek en analyse van de metingen het behandelplan is opgesteld gaan wij voor u individueel op maat gemaakte podotherapeutische zolen produceren. De zolen kunnen op ambachtelijke wijze gemaakt worden in de werkplaats. Er kan ook gekozen worden voor een individuele maakwijze met behulp van CAD/CAM systeem. Er zal altijd gekeken worden wat voor uw situatie en klachten de beste oplossing is.

Maakwijze

Ambachtelijke productie:

Na het podologisch onderzoek worden de steunzolen in de werkplaats geheel ambachtelijk vervaardigd. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld een kuipsteunzool. Deze kan onderbouwd worden met thermoplastisch kurk. Bepaalde drukplekken kunnen ontlast worden met extra zacht materiaal. Ook hierbij wordt gekeken naar de functie van de zolen, dagelijks leven, sporten en de ruimte in uw schoenen. De zolen worden bekleed met het afgesproken en gewenste materiaal, bijv. leer, eva, sportcover.

Productie o.b.v. CAD/CAM:

Wij hebben de kunde en de vaardigheid om de zolen met behulp van CAD/CAM systeem te vervaardigen. Dit houdt in dat het hele proces van meten en vervaardigen van podotherapeutische zolen gedigitaliseerd en geautomatiseerd is.

Het CAD/CAM systeem maakt een elektronische scan van uw voeten. Met behulp van de metingen van het podotherapeutisch onderzoek voeren wij deze door in de zoolbewerking op de computer. Dit gebeurt met losse elementen en kan wisselen per voet. De zolen worden opgeslagen in de computer en een identiek paar is op herhaling te verkrijgen. Er kan gewerkt worden met allerlei verschillende materialen van hardheid. Bij het onderzoek is het daarom belangrijk om de functie van de zolen te weten, bijvoorbeeld dagelijks leven, sporten e.d. De zolen worden gefreesd in een freesmachine en in onze eigen werkplaats op uw maat gemaakt. Daarna worden ze bekleed met het gewenste materiaal, bijv. leer, eva, sportcover.

Voor beide productiewijzen geldt dat, indien nodig, kleine aanpassingen eenvoudig en snel kunnen worden uitgevoerd in onze eigen werkplaats.

- Klik hier om terug te keren naar onze homepage -