Hylkema Podologie Podotherapie & Zorgschoenspecialist


Onze werkwijze

T
ijdens uw eerste bezoek krijgt u een uitgebreid podologisch onderzoek bestaand uit:

Anamnese
Bij de anamnese wordt het klachtenpatroon van u besproken.Er wordt gevraagd naar uw loopgedrag, de aard en plaats van de klachten, de voorgeschiedenis en het verloop van de klachten.

Voetscan
De voetscanner maakt een digitale afdruk van de voet waardoor voettype en drukplekken zichtbaar worden.

Ganganalyse
Observatie van looppatroon en eventuele afwijkingen hierin.

Voetonderzoek
Bij het voetonderzoek wordt er gekeken naar de mobiliteit van de voet, de conditie van de voet en of er geen eelt, wratten of andere plekken onder de voeten zitten die de afwikkeling belemmeren.

Podogram
Dit is een blauwdruk van de voet met aantekenpunten. Hierop zijn drukpunten goed te zien. Na uw bezoek gaan wij aan de hand van de aantekenpunten de correcties berekenen die de voet nodig heeft.

Onderzoek knie/rug/heup
D.m.v. onderzoeken kunnen eventuele standen en beperkingen worden geconstateerd. Tevens kan er gekeken worden of er scheefstand is in de rug of in het bekken.

Schoeninspectie
Meerdere paren schoenen mogen worden meegenomen en worden bekeken op slijtage, maat en afwikkelpatroon. Tevens wordt bekeken of de schoenen geschikt zijn voor de zolen die eventueel gemaakt gaan worden.

Na analyse van de metingen wordt een behandelplan opgesteld. Vervolgens produceren wij voor u een individueel op maat gemaakte podotherapeutische zool. Deze kan op ambachtelijke wijze gemaakt worden in onze eigen werkplaats. Er kan ook gekozen worden voor een individuele maakwijze met behulp van CAD/CAM systeem. Er zal altijd gekeken worden wat voor uw situatie en klachten de beste oplossing is.